GUP – Pojedinačni zahvat 31, Plokite (Quattro company, Pulić)

(P31) Slično kao i u Bušićevoj ulici, na Plokitama se na malonogometnom terenu traži izgradnja hotela. Trenutno je tamo rekreacijski sadržaj R2, mislim da se radi o tvrtci Quatro company (Pulić), Vinkovačka ulica.

Povijest:
Po zahtijevu 551 traži se dodatak oznake T (turistički), i da 1/3 prostora bude hotelski, a 2/3 ostane igralište i garaža.

Baldasarov prijedlog za izmjene GUP-a:
Prihvaća se novi pojedinačni zahvat (P31) s oznakom T1+R2. Hotel s 9 katova (Po+Pr+9) može se izgraditi uz obavezu izgradnje zelene površine i igrališta za rekreaciju sa svlačionicama i sanitarijama te garažom u javnom korištenju u podzemnom dijelu. Potrebna je prometna studija, zaštita vrijednog zelenila (hrast medunac) i spomenika. Parking uz potrebe hotela mora imati najmanje dodatnih 100 parkirnih mjesta.

Zaključak:
Umjesto razgovora unutar kotara, i upoznavanja javnosti s projektom i svih dobrih stvari koje se mogu napraviti za kotar, ide se opet uobičajenim sistemom “tako će vam biti”. Zašto ne napraviti dvoranu, multimedijalne sadržaje ili vrtić i na krovu park, zelenilo … naravno, ako se građani slože da su to potrebe koje trebaju. I to sve uz neovisnu struku. Zašto je to uvijek problem, danas se više ništa ne može sakriti?

 

 

No automatic alt text available.
Trenutni GUP

 

No automatic alt text available.
Izmjene koje je Baldasar predložio (T1)

 

Image may contain: text
izmjene i dopune predložene u tekstualnom dijlu GUP-a

 

 

Image may contain: outdoor
pozicija na google maps

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s