GUP – Pojedinačni zahvat 21, Trstenik-Firule (Ora mont)

(P21) Potez uz Poljičku sjeverno od kompleksa bolnice Firule – Ora mont

Kod Ore je Baldasar bio nesebično raspoložen, ništa tu nije zapinjalo, makar se i vatrogasci ne mogu okretati u Šoltanskoj ulici.  Istina, Ora je tražio i još puno više u svojim zahtjevima još od 2010. godine, ali to bi već bilo bezobrazno. Na Trsteniku – Blatine (Šoltanska) P21 je tražio da se broj poslovnog udjela smanji s 30% na 25% (z130-10) (a već je smanjeno s 40% na 30%), parking mjesta za dio građevina da se smanje s obavezna 2 na 1,5 (z131-10), veću kvadraturu za zazhvat P10 (Sukoišanska sjever), nove poslovne objekte uz Put iza nove bolnice i izgradnja poslovne zgrade Ericssona uz Bušićevu ulicu (z402-16). Traženo je i da za projekt P1 (Svačićeva) kvadratura bude veća (z400-16).

Ipak, izašlo se u susret izlazom Šoltanske na Bušićevu i podvožnjakom ispod Bušićeve do Bolnice Križine (z289-10).

U blizini ovog zahvata P21 i Sveučilište ima jednu česticu na kojoj traži (z222-16) izgradnju građevine s 8 katova (Po+S+Pr+8). kod Baldasara nije prošlo zbog postojećeg DPU-a, ali ukidanjem istoga sada bi moglo ponovno doći na tapet.

Nažalost, kao i uvijek kod nas ceste uvijek posljednje grade. Na taj način se grad poigrava s investitorima i izvođačem radova na cesti, a svi zajedno s kupcima prostora i stanova. Grad kako nema novaca najčešće traži kompenzaciju u izgradnji cesta.

Od prošle godine grad ima još jedan jaki adut, a to su zakoni kojima su sve ceste praktički od višeg interesa. Tim zakonima o gradnji, izvlaštenju i cestama omogućilo se gradu da puno lakše dođe u posjed zemljišta i izbije ono “nije riješeno zbog imovinsko-pravnih odnosa”. Samo, opet dolazimo do besparice u gradskoj blagajni i tada grad prešućuje ove zakone i ne koristi ih.

2018. dolazi i novi Zakon o komunalnom gospodarstvu kojim će Grad morati u godinu dana upisati sve nerazvrstane ceste sebi … država gura, ali gradovi čuvaju novce

Rekli bi, naša posla.

 

 

No automatic alt text available.
Pojedinačni zahvat 21 u GUP-u, s dosta zahtjeva drugih

 

 

Image may contain: text
tekstualni dio se nije mijenjao, osim tehnički

 

Image may contain: outdoor
Podvožnjak ispod Bušićeve

 

No automatic alt text available.
Čestica Sveučilišta sa zahtjevom gradnje 8 katova

 

Image may contain: sky and outdoor

 

Image may contain: sky and outdoor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s