Skupe kućice za Žnjan

[PUNO PITANJA OKO PRIVREMENIH SKUPIH KUĆICA  ] Prije nekoliko dana sam napisao da je Spalatum DMC objavio natječaj za privremene montažne kućice na Žnjanu, u vrijednosti 9 milijuna kuna + pdv (11,25 milijuna kuna). Radi se o 16 kućica (12 m2), 10 kućica ormarića, 10 wc-a i 8 terasa. Po cijeni je sve vrlo visoke kvalitete.  Možda se moglo ići i na gotove kontejnere? Kako to obično biva i ovaj natječaj je šlampav od samog početka. U samoj dokumentaciji zaboravljene su terase  .

Sandi Vidulić u današnjoj Slobodnoj Dalmaciji donosi i druge nebuloze, tipa da izrađivač Glavnog projekta Dario Gabrić ništa ne zna, da je samo potpisao nešto tamo oko vode i kanalizacije jer nije imao nitko drugi.  Direktnom pogodbom se vjerojatno došlo i do Fakulteta GAG da izradi glavni projekt kućica jer ni na to Sandi nije dobio odgovor.

Na samu sjednicu Gradskog vijeća nam dolaze dvije točke vezane uz DMC, dokapitalizacija od 4,1 milijun kuna i posudba 4,33 milijuna kuna. E sad, kad se izračuna cijena kućica, wc-a i ormarića to ispada točno 4,33 milijuna dok bi dokapitalizacija trebala biti valjda za terase, instalaciju vode i kanalizacije. Svakako pitanje za sjednicu. Pitanje je i samo postojanje DMC-a, ovaj posao je mogla odraditi neka gradska tvrtka koja dobro stoji, iz svojih sredstava.

Kućica košta 136.000 kn x 16 (i ovdje je nešto čudno, u glavnom projektu stoji 74.950 kuna, a ova cijena je iz tipskog arhitektonskog projekta)
WC 135.500 kn x 10
Ormarići 82.500 kn x 10

Za terase nema procjene troškova niti za iskope

Međutim, u toj strci nema Plana o gospodarenju pomorskim dobrom. Bez toga se ne zna nikakav raspored. Na moje pitanje dogradonačelnik Vela mi je rekao da čekaju županiju i da će biti cca kroz 2 mjeseca. Samo, kad se onda misli kopati ili će kopati napamet pa će točno tu biti voda i kanalizacija.  

Onda opet dolazimo do toga da je ovo privremeno rješenje, koje je “približno onom trajnome”. E sad, nećemo valjda ponovno kopati s trajnim Planom?

Kućice koje su kao suho zlato treba koristiti nakon jedne ili dvije godine (postoji mogućnost da se produži i na 2019. ukoliko Žnjan bude kasnio) i na drugim mjestima. Vjerojatno opet po plažama.

No automatic alt text available.

Image may contain: text

 

No automatic alt text available.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s