Javna rasprava o Planu upravljanja pomorskim dobrom

UKLJUČI SE U ODLUČIVANJE  Želite li 40 brodica do 6 metara na Prvoj vodi? Želite li na Žnjanu brodice do 12 metara? Želite li uređivanje Kašteleta? Želite li utjecati kako će se ležaljke rasporediti na plaži? Želite li transparentno, grafički prikazne ležaljke za plažu na velikoj ploči? Želite li da se Grad Split zaštiti bankovnim garancijama za naplatu koncesija? Želite li da vlasnik odgovara osobnom imovinom? O svemu tome možete dati svoje mišljenje. Možda želite i više brodica, više ležaljki … Ja sam napisao svojih 10 primjedbi i prijedloga. Napišite i vi svoje.

Svi smo mi različiti i jedinstveni. Otisak prsta, DNA, razmišljanje … sve nas to čini posebnima. Zašto onda da se taj vaš glas ne čuje i oko onoga što nas okružuje, oko onoga što čini vaš život? Zašto bi netko drugi odlučivao za vas, bez da čuje vas? Jednostavno morate sami sebi uvjeriti da ste bitni ma koliko vas drugi uvjeravali da niste.

Obično prigovaramo na kavama ili kad pročitamo kakav članak o nečemu, a tada je obično već sve odlučeno. Jedan od alata za odlučivanje koji možemo koristiti između izbora su upravo ova savjetovanja s javnošću, koja se istina često i skrivaju od same javnosti. Međutim sada na stranici Grada Splita imate istaknutu stranicu na kojoj je trenutno 6 savjetovanja u tijeku.

http://www.split.hr/Default.aspx?sec=2489

Politika obično sve zakomplicirala kako bi bila što manje privlačna ljudima, i to iz razloga kako bi mogla pogodovati podobnima. To se radi najčešće skrivanjem informacija, korištenjem teških riječi i kompliciranima nazivima. Međutim, kad malo zagrebete ispod toga, nema tu ništa posebno komplicirano.

Prvo od 6 savjetovanja koje ističe 14.4. je upravo Prijedlog Plana upravljanja pomorskim dobrom na području Grada Splita za 2018. godinu, za kojeg sam postavio pitanja na početku.

Podsjetnik za ostale o komunalnom redu, štekatima, rasporedu štandova, prevenciji požara tek slijedi. Prvi idući istiće 20.4. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s