Zatvorena novootvorena Maslinska ulica

I tako, otvorena cesta – zatvorena cesta kraj škole Pazdigrad. Ne da ćaća priko svoga, ali ni priko gradskoga. Moguće samo kod nas, a radi se o sukobu za zemlju oko škole Pazdigrad u trokutu Grad Split, Parkovi i nasadi, Treursić 

Komunalno redarstvo otvorilo je predmet te će se dalje postupati u skladu s njim budući da je zatvaranje ceste koja je u prometu kao nerazvrstana cesta nezakonito. Ako se ponovi, pozvat će se policija koja će intervenirati na terenu.

Image may contain: outdoor

https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/263032/braca-treursic-neka-nas-obestete-za-otetih-5000-kvadrata-pa-onda-grade-skolu-znjan-pazdigrad?fbclid=IwAR0Mf86UU2cMZU2Wg_CpudxScO590lVwJlFOR7O6pHplMP9WBTK_5Ri60Ow

Treursić vodi postupak pred Uredom državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji radi prava na naknadu-povrat zemljišta koje je rješenjem SO Split 1964. godine eksproprirano u korist ustanove ‘Parkovi i nasadi’ radi izgradnje i uređenja rasadnika. To je zemljište 1995. godine Odlukom Grada Splita i 1996. rješenjem Trgovačkog suda u Splitu upisano kao vlasništvo ‘Parkova i nasada’ d.o.o. Split, pravnog slijednika ustanove ‘Parkovi i nasadi’ Split.

Godine 2008. temeljem kupoprodajnog ugovora ‘Parkovi i nasadi’ d.o.o. Split prodali su Gradu Splitu, između ostalih i ovo zemljište. Ta čestica danas u naravi predstavlja dio OŠ ‘Pazdigrad, dio prometnice i dio plastenika. Grad Split je, dakle, uredno kupio zemljište od ‘Parkova i nasada’ d.o.o. te izgradio školu i cestu.

Presudom Visokog upravnog suda u Zagrebu prošle je godine potvrđeno rješenje Ministarstva pravosuđa kojim je povodom žalbe obitelji Treursić poništeno prvostupanjsko rješenje Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji iz 2010. godine kojim je utvrđena naknada u obveznicama Republike Hrvatske, te je predmet vraćen na ponovni postupak i u tijeku je.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s