Ruganje osobama s invaliditetom

Živana je prva odlučila istražiti tko je taj Luka Baričić, 80% invalid koji jedva hoda. Naravno da ne može bit konobar, a bio bi sretan da može. Znate li gdje je tražio zadnji posao sa svojim diplomama (Pisa i Munchen)? U hotelu na recepciji. Doslovno se bori za život. Bori se kako nitko od nas ne može ni zamisliti. Nažalost, brojni novinari su ovo vidjeli kroz tu jednu trisku njegove djevojke vijećniku. Naravno, ne odobravam tu trisku, a joś manje odabravam ruganje s invalidnim osobama. Ne odobravam ni ruganje sa zanimanjima. Moramo biti bolji ljudi, jednostavno moramo.

“Inače, Luka je diplomirani povjesničar, magistar znanosti arheologije Bliskog istoka, specijaliziran za filologiju Bliskog istoka, paleopatologiju i povijest religija. Diplomirao je i magistrirao na sveučilištu u Pisi. Govori pet svjetskih jezika (talijanski, njemački, engleski, arapski i slovenski), te sedam ‘mrtvih’ jezika (sumerski, akadski, asirski, babilonski, hetitski, luvijski i staroegipatski). Nezaposlen. U Splitu u kojem je na svakom kantunu arheološki nalaz. Nezaposlen i s invaliditetom probija barijere i ne bira poslove. I da, bio bi sretan da može raditi kao konobar.”

Nema komentara na ovom postu. Ne treba dalje polemizirati o ovome, ali ajmo malo svi razmisliti o svemu i izvući pouke. Naučiti. Ispričati se.

http://dalmatinskiportal.hr/vijesti/pauce–di-ces-na-kavu–zbog-takvih-mi-s-diplomama-i-radimo-razne-poslove–ali-se-ne-sramimo-toga-nego-ponosimo/32047?fbclid=IwAR2TAxP925h-EysETuU_hplD5IYjOjk3S_Ad9h3e0t970Cyi9DQdKx-M43E

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s