Dajem kartu za Ultru za 3 dana, onome tko …

Image may contain: one or more people, crowd and concert

Dajem je onome tko napravi najduhovitiji selfie ispred mjenjačnice u Marmontovoj, ili fotomontažu iste te time zajedno ukažemo na stvari kakve se ne bi smjele događati u našem gradu.

Odakle karta? Kao gradski vijećnici dobili smo po jednu ulaznicu za Ultru. Tijekom tjedna sam poslao dopis Gradskoj upravi s pitanjem smijemo li ih mi uopće dobiti. Naime, Zakon o sprječavanju sukoba interesa brani dužnosnicima (gradonačelnik, saborski zastupnik, župan, predsjednik vijeća …) poklone skuplje od 500 kuna, a trodnevna karta koju smo dobili u slobodnoj prodaji košta 899 kuna (iako na našima piše 1 kuna).

Gradski vijećnici nisu dužnosnici, i zakon im ne priječi uzeti kartu, a sam Grad nije donio nikakvu odluku o bilo kakvoj zabrani vijećnicima. Iako je to prilično tanak led jer recimo na Gradskom vijeću možeš odlučivati o iznosu sufinanciranja koji se dodjeljuje Ultri. U ovom sada slučaju Gradonačelnik je u proračunu predvidio sredstva pa mi kao vijećnici nismo o tome odlučivali, ali u budućnosti …

Most nezavisnih lista je vjerojatno na tragu mog pitanja pohvalno odlučio pokloniti karte Savjetu mladih koji ih preko svoje facebook stranice dijeli putem lutrije, a ja ću dodati malo širu društvenu akciju.

Odlučio sam dakle kartu predignuti i sebi dati pravo, da istu, koju smatram vlasništvom građana na ovaj način i dat nekome.  A dajem je onome tko napravi najduhovitiji selfie ispred mjenjačnice u Marmontovoj, ili fotomontažu iste te time zajedno ukažemo na stvari kakve se ne bi smjele događati.

p.s.
Nadam se da je ovo OK, da nije neki populizam. Više hoću upozoriti na poklone vijećnicima koji po meni nisu u redu i na mjenjačnicu 

Pa eto, ako želite … izvolite … večeras do 20 h

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s