Parobrod otiša s Matejuške

Nakon stupića na Šperunu, rekonstrukcije Hercegovačke, zaustavili smo i parobrod na Matejušci. I budimo realni, nikad ne bi bio zaustavljen da nije dospio na naslovnice. Nažalost mjenjačnica je očito jači igrač s debljim zaleđem pa još stoji.

Međutim, kako je uopće moguće da se ovaj parobrod pojavi na Matejušci. Priča ide ovako, županija je davno dala koncesiju za svoju polovicu Matejuške ŠRD Lubin, što je OK, i oni mogu po tom ugovoru određen dio dat nekome u podkoncesiju. Naravno, to ne znači da tamo može doć ono što njima padne na pamet. Matejuška je zbog turista naravno zlatna koka. I već nekoliko puta tijekom godina oni nešto pokušavaju, ali ih se uvijek zaustavi jer to što oni izvode nema veze s vezom. Parobrod je samo dokaz.

Ovaj put su se dosjetili turističko-ugostiteljske manifestacije. Zašto? Zato jer pod okriljem tog naziva možete stavit neki štand koji kao promovira dalmatinsku kuhinju i eto manifestacije. Turistička zajednica nema ništa s tim, ali Grad mora dati dozvolu za tu poziciju i za oblik objekta. I onda kad se objave slike da se radi o kućetini od 36 m2 kakvu Grad nije dozvolio ni na Žnjanu, a ni na svom Božićnom sajmu, pita se čovjek koliko netko može biti bahat za staviti tako nešto. Odnosno, tko je dao mig za to jer nitko nije toliko lud za sam se odlučiti. I ne samo kućica, tamo dolazi štekat i stolovi na još jedno 300 m2. I netko plaća prostor cijelu godinu i radi, kućice i štandovi su ograničeni na malu kvadraturu da ne narušavju izgled i pogled na to lijepo što imamo, ali eto lola se našao iskrcati parobrod. Još ŠRD Lubin izjavljuje da jel vi znate kako je to izgledalo … pa čekaj, on se ruga sam sebi jer je njemu koncesionaru to tako izgledalo. 😂

Županija se sad izvlači da nije znala za oblik, Lubin se čudi kako se Grad buni jer se radi ot urističkoj manifestaciji, Turistička zajednica ni nema ništa s tim, Grad naravno odbija sve to.

I izija vuk tovara, a mi ćemo svi ćiribu-ćiriba povjerovati da je investitor (pjevač i pjevačica) to sam na svoju ruku iskrcao tamo.

E da, u nekoj normalnoj državi ugovor o koncesiji bi se poništio. U nekoj malo manje normalnoj državi bi se na ugovor stavio aneks da nema više podkoncesije. U Hrvatskoj? U Hrvatskoj očekujem da se kućica razbije na 3 manje od po 12 m2 pa da to prođe. Ako ne ove godine, a onda iduće.

Nevjerojatno je što se u zadnjih 20 dana sve pokušalo dok su oči nacije bile na nogometu. Nažalost još uvijek je malo moralnih ljudi koji se svim silama bore da očuvamo ovo još malo prostora kojeg imamo.

Hrvatska može i mora biti drugačija 

Image may contain: sky and outdoor

 

Image may contain: ocean, sky, outdoor and water

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s