Hajduk skočio 19 pozicija

Nikad jedan poraz nije toliko deprimirao navijače Hajduka na početku sezone kao ovaj u Osijeku. Odlične pripreme, pobjeda na početku Europske lige uz ne baš uvjerljivu igru, ali ipak uz dominaciju na terenu. I onda, Osijek. 1-4. Prizemljenje. Jedan je to samo poraz, ali je deprimirajuće vidjeti reprizu već toliko puta viđenog filma. Hajduk spuštenog garda. Bez samopuzdanja. Igrači bez karaktera za uzvratiti. Pretrčani, nadskočeni, istučeni. Sve ono što su navijači upozoravali prethodnih sezona, opet se dogodilo. Glave u oblacima, bez koncentracije, bitnije je namještanje štucni i gaćica, čuvanje nogu …

Sada se ide se u Sofiju igrati protiv objektivno daleko lošijeg protivnika, s minimalnom prednošću. I strepi se. Strepi se kakvi smo u glavama. Uvuče se taj crv sumnje u svoje sposobnosti i budeš lošiji nego što objektivno jesi. Dekoncentriraniji. Dva vratara i kapetan su nam ozlijeđeni. Neki igrači nisu glavama na terenu …

Kako se vratiti? Igrači teško sami od sebe. Jako teško to može i sam Kopić jer ne djeluje kao lik koji može izvući zadnju kap iz igrača. Svakako bi trebalo angažirati psihologa, koji glave mora vratiti na put optimizma, pozitive, vjere u sebe, borbe. Poraz u Osijeku mora svest na “dogodilo se, sad ćemo dokazat suprotno”, eventualno rano primljen pogodak u Sofiji na “može se dogoditi, bolji smo, pobjedit ćemo”.

Posebno oprezni i koncentrirani moramo biti na tom samom početku utakmice … vidjeli su i Bugari da se bojimo kontakta, cipelarit će sigurno. Ići će žestoko.

Ulazak u iduće kolo već bi vratio kazaljku optimizma na neku pozitivu. Osim toga, od ove godine bodovanje u Europskoj ligi je drugačije.

Hajduk je već osvojio 1,500 bodova koliko je prije osvajao u 4. pretkolu, i sada imamo 7,500. Time smo skočili za 19 mjesta na UEFA tablici koeficijenata, sa 157. na 138. (poraz od Dile Gori nosio je 1,000). Prolaskom bi osvojili daljnjih 0,500 čime bi skočili na 128. mjesto.

Samo, sve računice padaju u vodu ako ti nemaš ono nešto. Ako ne razumiješ taj dres što nosiš, te tisuće imena na njemu. Ako tebi crni flor oko ruke stoji kao neka krpica koju moraš nosit.

Image may contain: 1 person, playing a sport, stadium and outdoor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s