Hajduk trenutno

HULJAJ
Odaje dojam čovjeka koji zna što radi, odmjeren i direktan, puno bolji u izričaju od Brbića i Kosa, koliko će se snaći u transferu u sport, što nosi određene zakonitosti, vidjet ćemo. Posebno je istaknuo i više puta ponovio: ODGOVORNOST. Odgovornost kod trošenja i svega ostaloga. Da je tu stručnjak, a tu izgleda i najviše treba.
DI SU PARE
Otišlo u investicije 26 milijuna kuna, otišlo 26 milijuna kuna u smanjenje duga, otišlo 30 milijuna kuna u više troškove. Samim time nemaš novaca za likvidnost pa moraš prodavat da dobiješ novce u kasu s kojima moraš davati plaće. Skupština bi trebala dati točnije detalje, koliko je što plaćeno. Koliko se sjećam, prva momčad je negdje s 20 milijuna skočila na 35 milijuna kuna. Nije se vidilo na terenu. Caktaš da ima ugovor 500.000 + bonusi, a najbolji igrači Steaue 240.000, bravo Kos, bravo NO. Ugovori moraju biti javni, tu ne triba popuštati ni milimetar.
BJELANOVIĆ
Ostaje godinu dana. Upoznat je sa svom situacijom u klubu. Bitan je tim i to je dobro. Zna tržišta i cijene. Sad još da zna i igrače koje dovesti. Dobro je što je Nižiću rekao da nema uzmaka, Hajduk je najbitniji. Ali mu je i dao ruku podrške. Samo sad ovisi Nižić i o Kopiću i o navijačima. Kapetan meni nikad više ne bi bio. Bez obzira što je tebi netko nešto obećao, ne izdaješ momčad u utakmici.
KOPIĆ
Onih 48 sati kad je shvatio što je Hajduk primijenio je u utakmici sa Steauuom. Valjda će tako nastaviti. Trebat će pokazati još više znanja i snalaženja, posebno sljedeće dvije utakmice, a dobio je podršku od Huljaja i Bjelanovića. Naravno, i ograničenja što se tiče budžeta, posebno glupastih ugovora la Caktaš.
VIZIJA
U Hajduku nema strategije ni vizije. Sve se događa ad-hoc. Govori se o uspješnoj omladinskoj školi, a ona se dogodila slučajno, kao i ulazak u igru Letice, Jurića i slično … Do jučer smo trpali strance koji uzimaju pozicije, a danas je već to opet omladinska škola. Naravno, sve je podložno promjenama, ali se vizija mora znati.
BUDŽET
Hajduk troši bez transfera 80-90 milijuna kuna, a zarađuje 50 milijuna kuna. Huljaj je najavio rezanje budžeta, i podizanje prihoda marketinga, informatičke opremljenosti i podrške prvoj momčadi.

Hajduk da nije vraćao dugove i da nije uložio u infrastrukturu ne bi trebao prodavati igrači. Ono što je problematično je toliko podizanje budžeta za nešto što prva momčad ne daje na terenu. Osim toga, zamjenski igrači prodanima (Letica, Bašić …) koji su imali minimalne ugovore su dosta skuplji (Posavec, Jiradi) i nije problem ako pokažu na terenu. Cilj je da dolaze pojačanja, a ne popune na koje se potrošilo previše. Uglavnom, iskorak s prvom momčadi nismo doživjeli koji je najavljen smjenom Brbića. Napravljeni su infrastrukturni pomaci, napravljen je pomak u omladinskoj školi, vraćani su dugovi, ali klub previše troši.

Huljaj je najavio još veću transparentnost … svakako će biti zanimljivo vidjeti koliko je što koštalo, u ovom velikom trošenju novaca.

 

Image may contain: 1 person, text

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s