Ego politike kod sazivanja sjednica

[E, NEĆEŠ] Ego politike, kao mala djeca.  Neke stvari se od Baldasara nisu makle niti će. Nakon 16 sati trajanja završila je redovna sjednica Gradskog vijeća (8-24) … Kako je došlo do iste? Nezadovoljni velikim problemima u komunali odlučili smo sazvati tematsku sjednicu vezanu uz komunalu. I to zamislite, usudili smo se za to usred ljeta kad političari odmaraju, početkom kolovoza.  Naravno, nije to dobro leglo vladajućima pa se prvo odugovlačilo sa sazivanjem iste, koliko su god zakonski mogli. Obično se to opravda “trebamo skupiti materijale”.

Samo to nije sve, ego im nije dao da ta sjednica bude sama na čistini jer Bože moj, “neće nas valjda na jednoj sjednici oporba samo kritizirati” pa su zato sazvali i redovnu sjednicu. I to, da ne bi ispalo da se tamo ne radi. “Neće nama oporba diktirati tempo”  Ali ni to nije sve, sazvali su je zajedno s našom tematskom iako je svima jasno da sva izvješća koja su došla ne mogu s tematskom stati u isti dan. Ali ni to nije sve, kad se vidjelo da ne može sve stati u isti dan, žele ih održati obe dan za dan.

Jer eto ta oporba ne radi po gradskim, županijskim i državnim tvrtkama pa će teško do 2 slobodna dana zaredom. Uzalud naše inzistiranje da sjednicu o komunali prebace za idući tjedan.

Opet je ego rekao “e, nećeš”. Htjeli su dan za dan. Ipak nakon sastanka kažu “ajde nakon 2 dana, u petak”. Naravno, materijali uvijek dolaze zadnji zakonski dan, točno 7 dana prije sjednice, a neki i nakon toga.

Umjesto da političari rade na dobrobit građana da saznaju sve informacije, da se dogovore oko nekih stvari … ne, ne može. Pogotovo jer u ovom sazivu nema prethodnih glupastih prepucavanja … ali eto …

“Vrati moje Barbie lutkice”. 

No automatic alt text available.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s