Tko nije dovoljno educiran, građani ili službe?

Grad Split je objavio “Komunikacijski plan Grada Splita za Provedbu Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom”, gdje je sagledana trenutna situacija i plan za budućnost. Nažalost, opet su glavni krivci građani. Sam tekst ipak više govori o neduciranosti samih službi.

Korištene su i prijašnje ankete koje su sigurne netočne. Na primjer, piše da 42,5% građana nikad nije odlagalo u reciklažnim dvorištima. Osobno mislim da je taj postotak puno viši, a da više od 70% građana ni ne zna gdje je jedino reciklažno dvorište. Piše i da postoje zeleni otoci … da unatoč tome što Grad radi … i slične stvari … Nažalost, ništa od toga nije istina. Prava istina je da je Grad sve gurnuo od svoje odgovornosti na kotare, koji ništa ne mogu … i vrtimo se u krug 10 godina. Ne jednu, ne dvije nego 10.

A odgovornost građana i “neduciranost” je u tome što spremnika nema ili su daleko, što ima samo 40 kompletiranih od 400 zelenih otoka, što postoji samo jedno reciklažno dvorište, i to na Karepovcu, što nema niti pozicije za sortirnicu i kompostanu, što nema spremnika za biootpad, što Čistoća samo 7 dana prije punog početka primjene nema ništa od sustava koji je politika trebala osigurati.

I gdje smo sad? Ovdje piše da je i ovaj plan počeo s primjenom od 1.lipnja 2018. Je li itko od vas primjetio to?

I onda smrdi Karepovac? Ma stvarno? Ajde nemojte potegnut vodu u školjku nakon nužde jer štedite na vodi … Hoće li smrditi?

 

Image may contain: text

Image may contain: text

Image may contain: text

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s