Tko je tu lovac u mutnome?

Opet vepar. Nažalost, evo prolazi godina dana, a da se taj slučaj nije riješio. Još u prosincu 2017. na sjednici Gradskog vijeća najavljeno je da će Lovtur d.o.o. (vlasnik Lovački savez županije) napraviti desetogodišnji Program zaštite divljači bez kojeg nema lova u nelovnom području. Tko je mogao mislit o tome svih ovih godina, jer šta će nama Program.

Naravno, zavlačili su.

Nakon toga opet se pojavio vepar, ali i paun pa opet upitah što je se Programom. Dobih odgovor da je napravljen Program i čeka odobrenje Ministarstva.

Naravno, zavlačili su.

Nakon toga opet na sjednici u rujnu priča o Programu i obavijest da je Grad Split upravo uplatio Ministarstvu zadnju uplatu pa se idući tjedan oko 25.9. očekuje potvrda Programa.

Naravno, zavlačili su.

Ah da, Sabor je donio novi Zakon o lovstvu 31.10.

I tako vam je sve u Hrvatskoj. Uvijek će vam govoriti jedno, a drugo će raditi. Kao što je bilo i sa Zakonom o komunalnom gospodarstvu. I nikoga nije briga niti je tko odgovoran.

Naravno, sada očekujem da je stvarno Program gotov i plaćen i usklađen s novim Zakonom pa će Grad Split raspisati natječaj za lovoovlaštenika i lovnika.

Ali, ne zamarajte se tim pojmovima. Ionako gotovo nijedan zakon nikoga ne zanima pa se sve vlasti svih ovih godina mogu tako ponašati.

Vepar je inače na Marjan mogao stići s Čiova ili s Kozjaka. Prije godinu dana je predsjednik Lovačkog saveza županije izjavio da im je doba parenja pa se malo uzšetaju … pa kako je tako i ove godine i očito ih ima više, nemojte mu prijetiti, samo se odmaknite. Obično pas nastrada jer se zaleti na njega.

A kad će se riješiti vepra, paunove i ostalo … pa pričekajte malo hrvatsku birokraciju …

Prvo neka ministarstvo izađe na teren pa nakon toga da se izglasa Program na Gradskom vijeću pa da se raspišu natječaji, prođu žalbe i tako to … Do tada će Špiro umrit prirodnom smrću, a dicu ćemo mu uvatit na sprovodu.

A majke ti mile … srića nije slon, lav ili udav od 6 metara …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s