Prihvaćeno participativno budžetiranje

PREDLOŽITE SVOJE IDEJE ZA PRORAČUN – PARTICIPATIVNO BUDŽETIRANJE KREĆE] Hvala gradonačelniku što je prihvatio još jedan moj prijedlog. Sad vi vidite može li se raditi i van Gradskog vijeća ako su ideje dobre. 

Od iduće godine ipak očekujem puno ozbiljniji i raniji pristup, i aplikaciju po uzoru na neke gradove kakve sam stavio u primjeru (Sisak, Pazin) http://proracun.sisak.hr/moj_proracun.html da građani vide i koja je to odgovornost kad skinu s jedne strane i daju drugoj.

“Poziv građanima za sudjelovanje u participativnom planiranju proračuna Gradu Splitu je u srpnju 2018. godine od strane Instituta za javne financije, Zagreb dodijeljeno priznanje za transparentnost gradskog proračuna na temelju provedenog istraživanja Otvorenost proračuna županija, gradova i općina u razdoblju studeni 2017. – ožujak 2018. Grad Split i dalje ima namjeru podizati kvalitetu transparentnog i otvorenog načina planiranja proračuna, a ovaj put i omogućavanjem javnosti/građanima da sudjeluju u njegovom donošenju.

Građani svoje prijedloge vezane uz proračun mogu slati ispunjavajući online obrazac za sudjelovanje u planiranju i donošenju proračuna:

https://web.split.hr/pls/apex/f?p=121:1:0:::::

Koje projekte građani mogu predlagati?

Nema ograničenja u pogledu predlaganja projekata pa tako građani u procesu izrade proračuna mogu predložiti projekte za koje građani smatraju da su im najnužniji odnosno upravo one projekte koji po ocjenama građana mogu podignuti kvalitetu života u svome kotaru/Gradu.

Sudjelovanje u planiranju proračuna za 2019. traje do 23.11.2018.
Međutim, građani i dalje mogu dostavljati svoje prijedloge koji će se vrednovati od strane stručnih službi Grada te koristiti kod izrade rebalansa i proračuna Grada u narednim godinama.

Zahvaljujemo svim građanima na sudjelovanju u planiranju proračuna.

 

No automatic alt text available.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s