Miele s revolucijom u spremanju hrane

[REVOLUCIJA KOD SPREMANJA HRANE] Koga tagirat za ovaj video? Fizičare ili kuhare? U svakom slučaju revolucija u spremanju hrane, prvi put nakon 20 godina kad je izumljena indukcijska ploča. Radi se o Miele pećnici koju nazivaju Dialoggarers (ne znam kako ovo prevesti). Što ona to revolucionarno radi?

Jednostavno, peče ravnomjerno cijeli komad hrane za razliku od svega do sada poznatog što peče izvani put unutar. Ova brzina i način pečenja omogućava da u komadu leda na 30°C za 8 minuta ispečete komad ribe, a da komad leda ostane cijeli. Ili da ribu, povrće, kruh zajedno pečete.

Mramornom kolaču treba 37 minuta, krumpirima 35 minuta, velikoj tuki koja se sprema u običnoj pećnici više od 8 sati ovdje je potrebno 2 sata i 20 minuta.

E sad, kako to radi …. Kompliciranim jezikom, umjesto onog do sada uobičajenog, omjera vremena i temperature, ona radi na principu isporučene energije i brzine te isporuke. Radi na principu elektromagnetskih valova s mijenjanjem frekvencije interaktivno s jelom, za razliku od obične mikrovalne koja radi na jednoj puno višoj frekvenciji. Antene unutar pećnice dijalogom s modulima mjere koliko je isporučeno energije i koliko se vratilo natrag, odnosno koliko je hrana preuzela isporučene energije te izračuna koliko i kako poslati ponovno. Troši iznimno malo energije. Radi na frekvenciji raspona od oko 915 Mhz, a na istima rade i mobiteli. Zbog toga su vrata specijalno morala biti napravljana da vas ne bi pozvala na mobitel.  Uvijek se koristi u kombinaciji s ventilatorom i vanjskim grijačima da se dobije željena tekstura.

Obična mikrovalna radi na frekvenciji od 2,45 GHz.

Cijena? E, cijena … kako i kod svega revolucionarnog, cijena je previsoka za običan puk dok ne dođe masovna proizvodnja, ali pećnicu već koriste vrhunski kuhari … 7990 eura

E sad, kako to sve radi, može se pogledati na Miele youtube stranici https://www.youtube.com/watch?v=UhMK1Q8CZpk

A ovdje je razlika:

https://www.youtube.com/watch?v=-4EJlnIcC6E

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s