Smjena trenera uvijek nosi priče i pričice … naša posla …

Štimac je neozbiljan sa svojim primjedbama koje su na razini onih zavjera o ravnoj ploči. Niti ga ne treba posebno komentirati s obzirom na krkanski izričaj i vrjeđanje ljudi na osobnoj razini. Vulić se slično ponio. Govoriti nakon otkaza da je Hajduk Dinamo 3, da je Oreščanin odbačeni trener Dinama ili da imamo i domaćih trenera samo bez laptopa je nanrazini djeteta iz osnovne škole. Vratite mi moje Barbice.

Razumljiva je ta povrjeđenost otkazom, ali ozbiljan čovjek sagleda stvari i racionalno govori, ili još bolje, ne govori.

Jer ako je Oreščanin odbačen trener Dinama, onda je Vulić odbačen od Žužula. Kakva je to poruka u Hrvatskoj da netko iz Zagreba nije poželjan u Splitu? To je domoljublje Štimca i Vulića? Znači li to da je rad Štimca i Vulića van Hrvatske licemjerje, jer Bože moj, što Splićani imaju radit van Splita? Dalje, što to znači “laptop trener” je nepoželjan? Zar ćemo se vratiti na ono “ajmoooo” ili će nam uzori biti najuspjeśniji treneri današnjice, Guardiola, Klopp i slični …

Poštapalice “više govori o sebi” i “bitno je tko govori” su za ove izjave potpuno točne.

Nažalost, nije ovo prvi put da ego obuzima ljude koji odlaze iz Hajduka pa se imaju potrebu obraćati svojom istinom urbi et orbi. Istina, Vulić treba takvu priču i za svoju budućnost jer se i na tome nažalost u Hrvatskoj gradi karijera ili otvaraju vrata. Nije to slučajno. A istine nemaju dvije … ona je uvijek jedna, a u sportu nema čistije od rezultata.

Kao što će biti i Oreščaninu. Koga boli briga odakle je i što je. Bitno je ono na terenu. Ako bude dobar ostat će, kad ne bude odlazi. Isto kao i Vulić. Hajduk je kroz povijest imao brojne strane trenere i igrače, bolje i lošije. Svakog dobrog bi se podržalo kao domaćeg.

I zato, kao i za Vulića, tako i za Oreščanina, uvijek podrška jer je Hajduk najbitniji … Na njemu je samome da pokaže je li ili nije za Hajduk … a laptop, nelaptop, Zagreb, Bugarska, Češka … sasvim nebitno …

*****

Bjelanović je dobro objasnio situaciju s Vulićem i priznao svoju grešku: Za razliku od gospodina Vulića znam prepoznati i priznati svoju grešku, a u ovom slučaju je ta to što sam inzistirao na njegovom dovođenju jer očito je da nisam bio do kraja upoznat s njegovim trenerskim i ljudskim kvalitetama. ….

E, i to je taj najveći problem Hajduka koji je izravno vezan uz sportsku strategiju. U složenom klubu ne može se dogoditi da dovodiš trenera kojeg nisi pratio ili nisi bio siguran da će se uklopiti u tvoj koncept sportske politike.

Niti bi Tudor mogao tražiti ovlasti kadroviranja. sve bi se znalo. Tvoja pozicija je ta i ta, i za to i to si odgovoran. Sve napisano na papiru kao sveto pismo.

Samo traženje trenera u kojem u uži izbor ulaze Tudor, Reja i Vulić, govorila je da se ne zna što se radi nego je panika pa se ide teorijom slučajnog pogotka. I sada to Bjelanović priznaje.

A Hajduk (sportski direktor) bi već sada trebao imati 10 potencijalnih imena ako Oreščanin ne zadovolji …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s