Najava Hajduk-Osijek u kupu

Sada Hajduk ide Osijeku u kupu, utakmica u 17:00, temperatura ispod 5, cipelarenje, nema zaštite od sudaca. Tamo se nisu snalazili ni iskusniji … Odgovoriti posjedom, brzim dodavanjima i kretnjama … Samo, igrači Osijeka će biti bliži i žustriji u duelima od Rudeša, i neće biti lako. Posebno ako u protivničkoj trećini budemo gubili u tim duelima balun olako, ili ako koji od tih duela ne budu pravilno okarakterizirani prekršajem ako budu.

Jako dobro su Jairo i Ivanovski izlazili po balun kontra Rudeša. Posebno se od Jaira to tražilo široko, do crte. Ivanovski više u poluprostoru. Što je i normalno, znajući karakteristike tih igrača. Jairo neće igrati s igračem na leđima.

Stoga se od Jradija očekuje čvrstina u duelu, bolja kontrola, kao i od Caktaša. Pravovremeno otkrivanje u prostoru.

Zekićeva taktika može biti malo jači i čvršći presing u početku, na granici prekršaja ili s prekršajem, čisto da se pripadne mlađe igrače i/ili nagazi.

Ukoliko se Hajduk tu nametne onda slijedi zonska obrana Osijeka i brzo otvaranje, računajući na nedostatke mlađih igrača. Mekši duel, neiskustvo i nedostatak brzine.

Bit će oscilacija, ali bit je napredovat, skupljat iskustvo. B ekipa nije imala ovakve susrete, na takvoj razini, a svi skupa se moraju navikavat jedni na druge i nove postavke u igri.

Jedno je kad se znaš sa suigračem toliko da znaš napamet njegove kretnje, a sasvim drugo kad provodiš samo trenerove zamisli. To je jedna nadogradnjankoja treba vremena, zajedničkog igranja.

U svakom slučaju, jako zanimljivo za gledati.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s