GUP – Gradski projekt 5 (Brodarica)

Idući Gradski projekt, a koji zaokuplja veliku pozornost je Brodarica (GP5). Na tom projektu je i nastao rat u koaliciji Baldasara i Keruma jer Joker nije zadržavao korištenje parkinga. Osim toga, Jokeru i Zepteru nije dozvoljeno proširenje centra.

Ovdje je značajno napomenuti da osim onoga što je tražio Žužul za stadion, zgrade i parking s istoka i juga, prenamjenjen je i sjeverni dio u K5 gdje se uz legalizaciju postojećeg dozvoljava gradnja novih poslovnih i stambenih sadržaja uz garaže (kisN=2,5 ; za garažu kisN=3,5 kigN=0,7). Ukinulo se ograničenje od samo 10% stambenoga, a dopuštene su zgrade više od 8 etaža uz Put Brodarice. Tu je dozvoljena i garaža uz minimalno 600 mjesta.

Inače, za Brodaricu je još 2008. proveden natječaj putem DAS-a, ali kako kod nas to obično biva, novci su bačeni, projekti zaboravljeni … grad i investitor lako politički dogovore drugačije.

Prihvaćeno:
RNK Split je imao zahtjev 517 iz 2015. (ukida se zahtjev Boraske 407.), traži se: dio prostora iz R1 u M2, stadion s max 15.000 i garaža 600 PM, zgrade više od P+8, kod R1 kig=0,2 kis=0,5 ; kod M2 kig=0,7 kis=4,5 ; Drugi zahtjev je 355-2016 gruep građana koji traže legalizaciju uz PutSupavla: Toni Spahija, Tonko Fabris, Daniela Vudrić) da se dio R1 prenamjeni u K5 radi legalizacije. Sve je prihvaćeno.

Nije prihvaćeno:
Joker traži nadogradnju istočnog bloka (članak 70. Diokom) (zahtjev 485-2016) do visine POS-a Brodarice, umjesto samo jedne etaže. Joker traži (490-2016) da se parking za projekt Brodarice izuzme iz mješovite namjene i ostane po sadašnjem GUP-u – odbija se i to jer je predviđena garaža sa 600 mjesta u javnom režimu.

VIEDMA NEKRETNINE SPLIT (zahtjev 39-2016) traži rekonstrukciju zgrade Zeptera novogradnjom višom od 8 etaža i podzemnom garažom (kisN 8,2) – odbijeno je.

Kako ovaj prijedlog Baldasara nije prošao bit će zanimljivo vidjeti kako će biti s novom vlašću. Posebno s obzirom na velike poslovne probleme Žužula. Skladgradnja i RNK Split su bili blokirani godinu dana, a RNK je i trenutno blokiran.

2014: http://hr.n1info.com/…/Sergej-Bubka-u-Splitu-podrzao-projek…

2017: http://www.slobodnadalmacija.hr/…/slaven-zuzul-priznali-smo…

 

Na moje pitanje ima li sadašnji korisnik prostora kakav predugovor za prvenstvo gradnje iz grada mi je službeno odgovoreno da ne postoji nikakav ugovor.

 

Trenutni GUP

 

 

No automatic alt text available.
Prijedlog Baldasara koji nije usvojen, od R1 nastaju M2 i K5

 

No automatic alt text available.
Slike projekta stadiona, stambene zgrade za zamjene baraka i 3 nebodera s 18 etaža … napravljeno nakon provedenog natječaja 2008. godine, i naravno, nema nikakve veze s natječajem

 

 

Image may contain: text
Predložene izmjene u tekstualnom dijelu GUP-a

 

 

No automatic alt text available.
2. nagrada za Brodaricu na natječaju DAS-a … boli koga briga za bačene novce i proveden natječaj … sve se promjeni radi veće izgrađenosti i naknadne pameti …

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s