GUP – Gradski projekt 4 (Stari plac)

Gradski projekt Stari plac (GP4) – Jedan od Gradskih projekata koji se spominjao žestoko i u predizbornoj kampanji je Stari plac. Sam stadion je odlukom Vrhovnog suda pravomoćno pripao Gradu Splitu 2010. godine. Već 2011. godine teren, od kornera do kornera, zaštićen je kao kulturno dobro od strane Ministarstva kulture i mora ostati takav kakav je bez nadzemne gradnje. Mjere za tribine i ostatak obuhvata projekta određuje Konzervatorski odjel u Splitu.

Zbog toga imamo nekoliko zahtjeva za izmjene oko samog stadiona, od kojih su neke i prihvaćene u Baldasarovom prijedlogu izmjena i dopuna GUP-a.

Dozvoljeno je u zonama M1 i M2 podizanje jednog kata prije provođenja cijelog projekta, uz dozvolu konzervatora. to su tražili u svojim zahtjevima: Arhitektura baština projektiranje Dugopolje (Gordana Mrčela – specijalista za marketing Lučke uprave Šibenik Gordana Mrčela ; Josip Mrčela – Špina XXL) i Tonči Dragičević (bivši direktor hotela Central?) z613

Tražena je i prenamjena iz D7 u M2 (z534) što je odbijeno, dok je Promet (121-2016) tražio okretište na mjestu sadašnjeg parkinga Starog placa, u okviru budućeg projekta, ukoliko se ukine okretište kod HNK zbog uređenja Trga Gaje Bulata.

 

No automatic alt text available.
GUP

 

Image may contain: text
Izmjene koje je Baldasar predlagao (crveno)

 

Image may contain: text
Rješenje o statusu kulturnog dobra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s