Konačno se kreće sa Stategijom razvoja Grada Splita

O Strategiji trubimo već 6 godina. Prethodne vlasti i političari su nas ismijavali, rugali se. Kad ono, bez Strategije ne možeš pokucati na nijedna vrata vani niti možeš u Gradu išta planirati. Oko ovog dokumenta mora postojati konsenzus stranaka bez obzira tko je na vlasti. Drugi gradovi su nas davno dostigli i prestigli, upravo radi tih sitnih splitskih političkih interesa. Je li konačno došlo vrijeme da Split punim jedrima zaplovi put zapada ili će i ovo biti samo labuđi pjev? 

Grad Split:

Na prijedlog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare danas je usvojen prijedlog izrade „Strategije razvoja grada Splita 2020 – 2030“ s ambicioznim, ali dosežnim dinamičkim planom, koja bi na Gradskom vijeću trebala biti do rujna 2019. Tako bi se spremno dočekala 2020. godina, kada Split treba iskoračiti u svoju novu razvojnu eru, zaključio je gradonačelnik.
Svi predsjednici klubova stranaka u gradskom vijeću usuglasili su se s dinamičkim planom te će isti biti predložen na raspravu Gradskom vijeću sredinom ožujka. Također je usuglašena i organizacijska struktura potrebna za izradu ovog temeljnog razvojnog dokumenta Grada Splita, pri čemu će koordinator izrade biti „RAST – Razvojna agencija Grada Splita“ na čelu s Antonijom Eremut Erceg, a predstavnici klubova u gradskom vijeću biti će članovi glavnog odbora izrade Strategije. Vanjski pozvani stručnjaci tvoriti će partnersko vijeće, važnu komponentu za dosezanje ovog važnog razvojnog dokumenta.

Participacija građana i transparentnost cijelog procesa glavni je naglasak o kojem je danas govorio gradonačelnik Krstulović Opara kao i svi vijećnici. Poštujući dosadašnju praksu, građani će bit uključeni u svim fazama izrade ovog dokumenta, s kojim će Split iskoračiti u treće desetljeće 21. stoljeća.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s