Kako je pala cijena kućica za 1,5 milijuna kuna

Kako sam pisao, ispostavilo se nemoguće uhvatiti sezonu 2019. s konačnim rješenjem žnjanskog platoa. Privremeno ide do 2020. s hibrid rješenjem 2019. To hibrid bi trebalo značiti vjerojatno onaj novi parking iz natječaja jer bi se na drugom području radilo.

Cijena privremenog rješenja je iznenada pala za 1,5 milijuna kuna jer je logično nepotrebno raditi podlogu kućicama s 50 godina garancije, a razbijamo istu podlogu za 2 godine. I dalje su same privremene kućice preskupe, gotovih ima s punom opremom za upola manju cijenu. Ove naše će po tome biti iznimno kvalitetne. Iznimno je brza bila i ova odluka (dostave ponuda bila je do 16.3.), a Tromont je dobitnik.

Kućice radi sigurnosti kod kasnijih radova idu opet pokraj plaža. Osam je terasa, a 16 kućica (crveno na slici) koje idu po dvije za jednu terasu. Puno je toga jasnije kad se javnosti predoči sve pa makar i neke stvari krive bile. Ostaje kao i uvijek nejasno postojanje same tvrtke Spalatum DMC (kao i mnogih drugih), ali to je neka druga priča.

U ovom slučaju je korištena zbog toga što nije obveznik javne nabave (iako je i to sporno) pa se sve ovako odvijalo na brzinu. A brzina uvijek nosi i greške pa i takve da se 1,5 milijuna kuna preko noći pronađe. 😉

 

No automatic alt text available.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s