Gradu Splitu dionice CERP-a

I tako, postao sam posvuduša  Ipak, ovo danas sam s posebnim ponosom prihvatio, na poziv gradonačelnika sudjelovao sam pri potpisivanju ugovora sa CERP-om čime je grad postao vlasnikom 9,82% dionica Hajduka i još dodatnih 4,2 milijuna kuna koje je Hajduk izgubio na sudu od DAB-a. Ovime je Grad svoj udio dionica povećao na 65,92% te bi naknadno uz ovih 4,2 milijuna kuna i 7 milijuna kuna duga za komunalne naknade dokapitalizacijom taj postotak podigao na 67,37%.

Da podsjetim na ovaj kostur iz ormara i kako se radilo devedesetih godina u Hajduku. DAB je kao agencija za zaštitu banaka stekao ove dionice prilikom preoblikovanja Hajduka za dug prema Komercionalnoj banci Josipa Šoića još od 1996. godine koji je iznosio 14 milijuna kuna (s kreditom je u Hajduk tada stigao i sin Josipa Šoića, Željko). Ovaj dio izgubljen na sudu je bio sporan dio duga koji nije ušao u dionice u prvom naletu pa je kamatama skočio s 2,2 na 4,2 milijuna. Ovo je čest slučaj bio s Hajdukovim procesima koji su na čudne načine bili razvučeni pa bi se plaćale ogromne kamate. Sjetimo se Tipurića i duga od 947,63 kuna iz 1991. godine koji je s kamata 2013. godine iznosio 294.907,27 kuna.

Odakle ja za ovim stolom? Od ulaska u Gradsko vijeće odmah sam na tapet stavio ovo pitanje gradonačelniku na stol koji je odlično odradio posao s premijerom i vladom. Međutim, prije toga, uz mene, i puno drugih zaslužnijih ljudi od mene guralo je ovo formalnim i neformalnim kanalima pa su DAB, odnosno CERP, bili spremni za upit i pozitivan odgovor.

Hvala svima. 

PS
Danas od strane gradonačelnika ide put Ministarstva unutarnjih poslova i onaj dopis o maltretiranju navijača. 

PS2
Ne, nije koalicija ni štekanje ni preletavanje, u životu postoje neke stvari koje su višeg interesa od političkih različitosti, o tome dovoljno govore i sve jednoglasne odluke oko ovih stvari. Hvala na pitanju.   

 

Image may contain: 7 people, people sitting and indoor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s