SRA postao RaST

Agencija umirovljena 2011. sada je ponovno aktivirana i bit će koordinator izrade Strategije Grada Splita na čelu s Antonijom Eremut Erceg, a predstavnici klubova u gradskom vijeću biti će članovi glavnog odbora izrade Strategije.

Ovo je bila povijest:

Splitska razvojna agencija d.o.o. je osnovana 28.ožujka 2006.g. odlukom Gradskog Vijeća grada Splita ( Službeni glasnik, br/2006) s primarnom zadaćom upravljanja gradskim projektom Dračevac, te radi obavljanja tehničke i savjetodavne pomoći glede programa međunarodne i međuregonalne suradnje usmjerene na tehnološki razvoj i razvoj inovativnog poduzetništva, savjetovanje u svezi s poslovanjem i upravljanjem, edukacije, organiziranje konferencija, sajmova, i dr.

Aktivno započinje s radom u travnju 2008.g., te djeluje pod direktnim nalogom skupštine društava, odnosno gradonačelnika. Preuzima sve poslove vezane za projekt Dračevac i projekt Sustavno gospodarenje energijom u suradnji s UNDP Hrvatska za grad Split.

Vrši informiranje i edukaciju primarno gradskih službenika i djelatnika komunalnih firmi o EU fondovima, pisanju projekata po PCM metodologiji, kao i raspoloživim fondovima i aktualnim natječajima putem tjednog newslettera koji se šalje svim zainteresiranim poduzetnicima, obrtnicima, institucijama, neprofitnom sektoru.

Uključuje se u pisanje i pripremu projekata prekogranične suradnje, te u 2009.g. prijavljuje sudjelovanje grada Splita u 6 prekograničnih projekata, a tijekom 2010.g. aktivno sudjeluje u 3 IPA projekta, u sklopu IV.komponente, Mladi i Osobe s invaliditetom na tržištu rada.

Svakodnevno pruža savjetodavne usluge malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima, pomaže im u pisanju i prijavljivanju projekata na natječaje Ministarstva gospodarstva.
U suradnji s Microsoft Hrvatska realizira otvaranje Microsoft inovacijskog centra Split, edukacijskog centra otvorenog svim zainteresiranim poduzetnicima, obrtnicima, učenicima, studentima, nezaposlenima, umirovljenicima, osobama s invaliditetom, djelatnicima gradske uprave te gradskih komunalnih firmi u stjecanju osnovnih i naprednih znanja o informatičkim tehnologijama, sigurnosti na internetu, i drugo po iskazanom interesu za stjecanje dodatnih znanja i vještina

 

No automatic alt text available.

Image may contain: text

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s