Grad Split za Vilu Rosinu mora isplatiti 25 milijuna kuna?

Nepravomoćnom odlukom Trgovačkog suda Grad Split mora isplatiti Elaniji 25 milijuna kuna zbog ukidanja građevinske dozvole.

Upravni odjel za urbanizam i graditeljstvo 2014. godine, sukladno tadašnjim odredbama Zakona o gradnji, “Elaniji” je dopunio građevinsku dozvolu za hotel “Vila Rosina” da bi se u njemu moglo etažirati 46 turističkih apartmana koji bi imali zajedničku recepciju. Zakona o gradnji se nakon toga izmijenio pa su 2015. godine u gradskoj upravi taj pravomoćni akt poništili u dijelu koji se odnosi na etažiranje, što je sud presudio kao nezakonito.

Media Polis iz Zagreba je htio kupiti taj objekt za 9,55 milijuna eura, ali je odustao nakon ovoga, a Elanija je platila milijun eura ugovorne kazne.

Nakon toga Tommy 2016. godine kupuje Vilu za 6,45 milijuna eura što je 3,1 milijun eura manje od Media Polisa i izgubljena dobit Elanije koju je Elanija sad nepravomoćno dobila  na sudu.

Sud u svom obrazloženju donosi i rečenicu kojom je odluka o ovome donesena od strane gradonačelnika Baldasara. Postavlja se pitanje obeštećenja Gradu Splitu i kaznene odgovornosti ukoliko presuda postane pravomoćna

 

2018-11-07_14h40_18.png

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s