Hajduk je za ratnike

Hajduk je za ratnike.
– Dobar dan, jesi li ratnik.
– Kako mislite?
– Adio. Sljedeći.

Nikad nitko od ovih igrača, trenera i djelatnika u svom životu ovakvu podršku neće imati. I rijetki od njih to razumiju. I nema im tko objasniti. Karakter se ne može naučiti, ili ga imaš ili nemaš. Ili razumiš te ljude koji te prate na tribini ili ne razumiš. Što vrijedi reći da znaš da je bilo loše nakon utakmice, ako to samo kažeš deklarativno. Kad faliješ u 20.minuti kao zec u 21.moraš biti lav jer znaš da si minut prije bio zec. Nama balun za prvi njihov gol 5 puta nema tko izbiti.

Glave treba skupiti. Prva je utakmica. I vrimena nema za plakanje i pravdanje. Zato sam bio ljut kao ris na ona opravdanja o terenu. Karakter je reći “ma koji teren, mi smo krivi”. Sad će biti da je Osijek igrao ośtro, a teren je bio preravan pa se nije lako naviknuti nakon Poljuda. E sad treba pokazati karakter već protiv Slavije, karakter kojeg su toliko puta pokazali da nemaju. Mogu li sami sebe iznenaditi (i nas), i nać bar poštenje pa makar reć da ne mogu igrati ako su zečevi? Sumnjam. Svi sumnjamo.

E tu se poznaju junaci. Da nas uvjere u suprotno. Sezona je takva da nema odmora. Svaka utakmica je odlučujuća.

Da je klub iznutra sklopljen kako treba nikad Futacsu ne bi palo na pamet otići. Već pokazati karakter i ostati. Boriti se jer razumiješ klub. Jednostavno je tako, sve je med i mlijeko, lova uredno kapa i onda ako se nešto izgubi “a Bože moj” … Ma izgubi, ali dođi na štitu.

Pokaži karakter i reci iskreno da si zasrao. I razumi to šta kažeš. Čuvao sam noge, nemam muda ući u duel, nisam koncentiran, nisam trčao … Kreni od sebe i to reci.

Pripremne utakmice su majka svih zajeba. Pisao sam da lakoća dobijanja ubije psihu. Prvo se ne znaš vratiti kad gubiś, drugo, umisliš se da će svi skinuti gaće. Dođu natjecateljske i tebe nema nigdje, a onda kriv teren i protivnik šta želi pobjedu viśe od tebe … e nije. Kriv si sam. Sam. I tako se možeš vratiti, samo sam. Koncentriran, borben, brz, pravovremen …

Trener mora vidjeti tko to ne može jer će svi reć da mogu …

Dakle, poraz kao poraz ne znači ništa. Način poraza znači.

Za bit u bitci za prvaka potrebno je po 20 i viśe bodova svaki dio. Šest pobjeda, dva remija i jedan poraz. Sedam pobjeda i dva poraza. Jedan poraz je potrošen.

Izađi i bori se …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s