Strategija i transparentnost glavni problemi u upravljanju Hajduka

Najveći problem je da se štrapa bez plana. I što se još uvijek pokušava, ne sakriti, ali prešutiti određene informacije. To je bilo vidljivo iz onih financijskih izvještaja u kojima nije bilo detaljne razrade troškova. Jesi li uložio 26 milijuna kuna u terene i ostalu infrastrukturu? Jesam. Na jedan teren toliko, na drugi teren toliko, na opremu toliko. Je li prva ekipa ima 35 milijuna kuna trošak u odnosu na prijašnjih 20. Tako je. Caktaś ima 500.000 Futacs toliko, Said toliko … Trošak transfera. Je li Vlašić imao postatak. Da. To je toliko i toliko. Jel Caktaš došao besplatno pa mu je na plaću dato toliko? Je. Ako je ugovor na 4 godine to je kao da ima ugovor od 240.000, a dolazak je plaćen 1 milijun eura. Je li za 26 milijuna kuna smanjen dug. Je. Dug je bio toliki i toliki, sada je takav. Je li imamo probleme s likvidnošću? Da. Falili smo. Krivo smo planirali. Na silu smo ulagali u terene jer smo obećali iskorak s infrastrukturom. Ili računali smo na to da ćemo imati probleme s likvidnošću, ali morali smo uložiti u terene. I tada nema priča, tada je sve transparentno i javno. Pa i greške. Od čas otvaranja vrata mladima pa zatvaranjima …

Navijači Hajduka imaju poseban projekt i nije klub kao ostali. Samo mi se čini da nikako oni u klubu to shvatiti. Nadam se da je Huljaj taj … taj koji će riješiti prvo transparentnost i međuljudske odnose. Ne mogu igrači sebe stavljati ispred kluba. Nitko. Isto tako, ni djelatnici kluba ne smiju izazvati tu igračku glupost. Opet ponavljam, koliko god Bjelanović lagao ni Nižić ni Caktaš nemaju pravo takvog ponašanja. Nažalost, vidljivo je i iz Futacsa i Saida, a prije i Ercega da su se djelatnici previše približili igračima. U onom trenutku kad vi prevarite čovjeka, a prikazujete mu se prijateljem, situacija eskalira. Nem tu nevinih. Zato je potrebno držati profesionalan odnos. Nikad nisam bio pobornik pretjeranog “prijateljovanja” na profesionalnoj razini. Onog trenutka kad se postave takvi odnosi neće biti problema ili će biti svedeni na minimum.

Vjerojatno tu svlačionicu treba raščistit, i pitanje je imaju li igrači toliko poštenja da odrade do tada profesionalno. Isto tako, kad se dovode igrači, odnosi moraju biti jasni, ali i karakter igrača. Vidi li on da je klub prćija vrlo brzo završi za nekim stolom s viskijem u ruci. Jednu gnjilu jabuku je lako izvaditi iz kašete zdravih, vidi se. Dakle, Huljaj, izvoli riješiti transparentnost, međuljudske odnose, karakter igrača koji dolaze, odgovornost i kontrolu troškova. I naravno plan jer je i na ovoj presici bilo rečenica koje se sudaraju jedna s drugom.  Lako je deklarativno pričati, a sasvim drugo stvarno raditi, stručno, iskreno i odgovorno.  Hajduk ima to bogatstvo navijačkog puka koje dolazi u 26.000 i kada je loše. Da ne govorim koji je to potencijal u svijetu … dajte nam da budemo ponosni i na upravu. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s