Stihija umjesto strategije vodi do gužve

Očekujem i danas dogradonačelnika da kaže da je bolje.  Nikakvi pješački i sitnice od 100 metara jedne trake ne mogu popraviti stanje. Posebno se to ne radi u srcu sezone. Navike i pravila se mijenjaju do tada da se domaći naviknu. Na silu gurati ovo kao uspješan projekt nema smisla jer bi bolje bilo da si na stari sustav ukinuo pješački i stavio bobije. Nema smisla prebacivati krivnju na ljude koji pokuśavaju ići Zagrebačkom i Tolstojevom jer bi oni opet morali završiti u Zvonimirovoj, odnosno Slobode, a tada bi blokirali i Vukovarsku i Mažuranićevo šetaliśte. Tada bi im rekli da idu u Poljičku preko Velebitske.

Ne može 100 metara jedne trake pomaknuti 20 godina ne ulaganja i ne planiranja. Mi 9 milijuna kuna doslovno bacimo na prometnu strategiju 2011. godine jer nekome nije odgovaralo da se provede. Odnosno, zbog velikog broja “svoje” zaposlenih i dugotrajne zakonske procedure nitko na vlasti nema vremena to provesti jer lovu usmjeri u “svoje” projekte.

Nitko ne misli na grad, samo na sebe. Nažalost, narod to još ne shvaća. Da. I ova gužva vam je rezultat političkih izbora.

I tako će nam biti dok god ne dobijemo ozbiljnog gradonačelnika da to provede.

Sada se radi Masterplan prometa županije (opet 9 milijuna kuna) da uopće možemo pokucati na vrata EU fondova. I svi projekti čekaju jer netko to nije odradio. Još 2014. su neki “pametni” govorili o tome i bili ismijavani. Strategija ovo, strategija ono … svoju lovu trpamo na krive stvati, EU bez strategije ti je neće dati.

I zato stojimo u mjestu … kako na cesti tako i u životu. Sve dok ne dođe kriza pa krenemo u slobodni pad.

 

No automatic alt text available.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s