Split grad slučaj?

1.SLUČAJ – OVČICE
Je li se mogao spasiti život dr. Ive Jurića? Betonski blokovi su spriječili prolaz kombi vozila hitne do plaže pa se trčalo 100 metara s opremom od 50 kilograma. Tko je stavio blokove, gradska uprava ne zna?! Iskreno, nije to puno utjecalo na brzinu jer bi i kombiju trebalo vremena da prođe, ali je nevjerojatno da Grad ne zna za 20 betosnki blokova od 2 metra.
2.SLUČAJ – POLJOPRIVREDNE POVRŠINE
Ponovno su zarasle privatne poljoprivredne površine koje je Grad očistio na teret građana. Tada smo prosvjedovali da je glupo to raditi na teret građana, umjesto pisati kazne privatnicima. U međuvremenu je raspisan natječaj za 2 poljoprivredna redara na koji se prijavilo 8 kandidata, od kojih je samo 1 išao na testiranje. Grad je trebao 25.7. objaviti rezultat testiranja na stranici. Nije.
3.SLUČAJ – BENE
Kerum izjavio da su Bene njegove i da bi popravio crnu jamu sam, ali mu politika ne da dozvolu (iako je već morao po ugovoru – tipično politički “drž te me” a nemaš ni namjeru). Županiji nije hitno za sanaciju bez obzira na moguće trovanje i ekološku ugrozu, nakon sezone će kažu. JU Marjan kaže da će reagirati tek kad dokumentacija bude gotova.
4.SLUČAJ – PROMET LUKA
Teorijom pokušaja i promašaja stigli smo do toga da se ukida 77 polazaka gradskih autobusa za pazar, promet i u luci postaje jednosmjeran, ukidaju se pješački prijelazi, Zagrebačka će se više kontrolirati pa će zaglavit Tolstojeva, a nastavno kad se napuni, i Vukovarska, Mažuranićevo šetalište, što će tek onda biti potpuni kaos. Već sada je Osječka opterećana i ulice na Bačvicama. Promet bi trebao poboljšati kvalitetu života građanima, a ne automobilima. Umjesto da ih se sprječava da idu u centar, čini se sve da im se olakša na teret građana (manje buseva, manje pješačkih, zagađenost u kvartovskim ulicama …)

Danas ili sutra bi trebali dobiti poziv za tematsku sjednicu o komunali i prometu, koja bi se najkasnije trebala održati 22.08. Odnosno, taj rok se može produžiti za još 8 dana ako je ne sazove predsjednik Gradskog vijeća, tada je to obaveza gradonačelnika.

No automatic alt text available.

Image may contain: text

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s