Steaua-Hajduk

Dica: Pokazali su veliku agresivnost u Splitu, želim da mi u uzvratu budemo jednako tako agresivni kao oni na svom terenu.  Napisao sam ovo nakon Rijeke. Razlika Hajduka kontra Steaue i Hajduka kontra Rijeke je u agresivnosti protivnika. Agresivnost Rijeke koja je dobila svaki skok uvjetovala je stalnu Hajdukovu podređenost u igri, preplašenost u prolasku naprijed. I to je nakon gledanja druge utakmice vidio i Dica. Međutim, Steaua ne može odigrati agresivno kao Rijeka, ali može pokretljivije. Sada više Kopić ne može iznenaditi Dicu s Lopezom i promjenom sustava. I Steaua će sigurno pokušati izvlačiti Lopeza još više.

Hajduk nema koga odmarati dok je Dica s čak 5 novih igrača igrao u nedjelju. Man im je u lošijoj formi, Gnohere još nije došao sebi nakon ozljede i ima koje kilo viška. Dica nije igrao hrabro u Splitu već pozicijski s 38-godišnjim Teixeirom na boku i Momčilovićem. Solidna predstava Lopeza i Fomija, odlična Juranovića je zaustavila njihove bokove. Odličan skok stopera i borbenost Jurića je bio taj forte snage Hajduka.

E sad, koliko može Hajduk. Može li nakon dvije teške utakmice naći snage, gotovo bez mogućnosti odmaranja nekog igrača. Pitanje je. Može li Mijo psihički preskočiti ovu stepenicu spominjanja ugovora i oduzimanja trake? Može li Hamza brže odigravati, biti pokretljiviji? Mogu li ostali pokazati onu svoju najbolju igru? Tko će to znati … 90 minuta je to, najmanje … puno ili malo, kako za koga.

Teren. Teren u Bukureštu nije dobar. Mekan je, raskopa se brzo, vjerojatno jer slabo svježi zrak dolazi zbog okruženosti tribinama.

No automatic alt text available.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s