Izvješće Čistoća

[ČISTOĆA] U plusu rade, solidne plaće imaju, dosta rade pa zarade, najjeftinija usluga u državi. Na banci čak 31 milijun kuna, isfinancirali sami i svoju zgradu, vozni park samo 6 godina star. Svi bi rekli, prava firma, a dobar dio ljudi nezadovoljan gospodarenjem otpadom. Preko 700 spremnika otpada čeka na Karepovcu. E sad pazite ovo … Nemaju ih gdje staviti jer im politika nije osigurala mjesto za zelene otoke. Nemaju sortirnicu jer im je politika nije osigurala. Nemaju kompostanu jer im je politika nije osigurala. Nemaju reciklažna dvorišta, politika nije odradila.Natječaji u Fondu nisu provedeni pa čeka još 30.000 spremnika na nabavu. Politika nije odradila. Prijeti se čistačima, policija nije odradila. Privatnicima ne mogu odrediti koliko kontejnera će plaćat, to mora politika.

Treba li spomenuti Lećevicu? Politika još nije odradila.

Naravno, to nikako ne abolira Čistoću jer i oni bi morali više pritiskat politiku, više bi morali ulagati u ono što nemaju priliku dobiti iz Fonda. Novce čuvaju i za opremanje reciklažnih dvorišta jer kažu da Fond neće dočekati.

Jakov je pronašao da je i USKOK izgleda bio tamo zbog one iste afere koja je bila u Zagrebu oko nabave vozila.

Upozoravao sam na prethodnim sjednicama da će privatnik sa sortirnicom ucjenjivati kad ostane sam na tržištu. Nije me se slušalo. Kaže direktor Čistoće da se sad nateže s njim.

Dakle, do 1.11. moramo uspostaviti sustav, a sad imamo jednu ogromnu nulu, nuletinu, prazan skup.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s