Shvatiti kakav je klub Hajduk

Treba izdati brošuru “Hajduk for dummies” za sve koji dolaze u klub. Valjda ta stalna potreba Hrvata da budu posebni i potlačeni, ili da nekome nešto izruče nikako ne može iz nas. Pa tako imamo one dugove iz 2008.godine pa onda nove iz 2012.godine pa onaj hoće izručiti klub Tommyu pa onaj dolazi u klub i traži stančinu s jakuzijem pa vodi suce u kurvarluke pa daje śakom i kapom igračima pa se okruži bratićem pa nadzorni odbori ništa ne vide pa ovaj ide Štimcu i Reiću pa novinari besramno guraju svoje trenere pa igrači bojkotiraju trenera i klub pa se svi zaklinju da njima svima teče hajdučka krv a svi bi se prodali za śaku eura … šta je iduće? Bjelanović kupuje igrača od Mamića? Huljaj dogovara gostovanje Partizana?

Bože tebe, ovdje nitko niśta ne razumije. Zato treba napisati brošuru. Jednostavnu. Sa sličicama. Objasniti ljudima. Hajduk je nešto posebno u ovom bezobraznom svijetu. Klub navijača koji svojim novcima hrane te ugovore. Klub uprihodi van transfera 50 milijuna kuna. Klub ima 37.000 članova. Klub je građen u ovoj novijoj povijesti na poštenju, na čistini u ogromnoj močvari. Klub ima u prosjeku više od duplo navijača na utakmicama od ostalih, usprkos jadnim igrama. Klub i navijači se bore i protiv novinara i protiv managera i protiv HNS-a i protiv sudaca i protiv gladnih legendi i protiv politike … jer dobit od 32 milijuna kuna privuče cijelu hrvatsku ljigavu zbilju pa i protiv navijača … đava su novci.

I uz sve to, opet imamo ove dummiese koji dođu i rade ovakve gluposti. Dok god Hajduk ne bude disao unutar kluba onako kako je disao kad se i zašto se radio ovaj projekt, Hajduk će imati hrvatski prototip dummiesa, koji će ga htjeti isporučiti prvom prilikom nekome tko zašuška s kakvih milijun kuna.

Jednostavno, jer ne razumiju što je Hajduk, i kako se brani. I u disku i na ulici i prema medijima i prema politici. Pa nije ovaj projekt ničija privatna prćija na kakvu smo navikli u Hrvatskoj.

Hajduk treba strategiju po svim odjelima, koja se čeka 7 godina. Knjigu kao Bibliju za sve. I svakako jednu brošuricu “Hajduk for dummies” da pivači i ini konačno shvate da hrvatska privatizacija i vođenje kluba ala Uljanik ne prolaze u Hajduku.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s