Smjernica 13, povlaštene naknade za rezervirani parking

Rezervacija parking mjesta za hotele u centru grada je vrh rada ove gradske uprave. Od početka 2018. ugovori nisu potpisani, dakle, 8 mjeseci hoteli besplatno koriste parking mjesta. Odlukom gradonačelnika upravljanje je prepušteno Split parkingu, ali i dalje ugovora nema, a mjesta uz to stoje označena znakovima pa građani ni ne znaju da ih mogu koristiti. Da ne kažem da su neki hoteli označili i više mjesta nego im pripada. Uz sve to, imaju povlaštenu cijenu od 800 kuna dok je drugima 2000 kuna mjesečno.

Smiješne stvari možete čuti na sjednicama Gradskog vijeća, jedna je tih je kad vas djelatnici grada uvjeravaju da iako hoteli 8 mjeseci ne plaćaju parking i nemaju ugovor za isti, građani nemaju pravo parkirati na isti. Ego zbog greške? Ne vjerujem. Prije bi rekao izbjegavanje prijave i kazne za greške u radu. Radi se očitom prekršaju grada, čime je grad izgubio velike novce, a građani parking. Znakovi još uvijek tamo stoje.

Slično kao i kod ukidanja naplate neizgrađenog građevinskog zemljišta, grad je izgubio novce. Odgovornost je ravna nuli. Nitko nikoga za ove stvari niti ne proziva. To vam je ono “Carevo novo ruho”, a car je gol. U gradu naime nema problema, izmišljaju ih novinari i oporba.

Sama smjernica koju smo predložili, a koja je jednoglasno usvojena je da se hotelima ukine povlaštena naknada. Ona za ostale iznosi mjesečno 2000 kuna, dok je hotelima 800 kuna. To je recimo prosječan iznos plaćanja jedne sobe za jedan dan.

Dalje, osim hotela u središtu grada imamo i apartmane i hostele koji bi platili više od sada smiješnih 800 kuna. Zbog toga je ovaj zaključak potrebno izmjeniti i uvrstiti i ostale iz turističke ponude u ovaj zaključak te napraviti jasne kriterije s obzirom na određen broj mjesta.

I na kraju, pootrebno je na GIS portalu ucrtati sva parking mjesta i korisnike za iste s cijenama kako bi se transparentno znalo svako mjesto jer su mnogi označili i više mjesta nego im pripada. Dakle, potpuni nered.

 

 

Image may contain: car, text and outdoor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s