Karepovac ide, sve ostalo stoji

Ovo je buduće odlagalište na Karepovcu gdje bi trebali odlagati samo otpad koji je prethodno razvrstan (di su sad oni koji su prigovarali sanaciji?). Mjesta za takvo umanjeno odlaganje ima za 6 godina, i već sada smo na gornjoj granici za izgradnju Lećevice (po meni neće prije 2024.). Kakav će otpad stizati u ove kazete ovisi o vlasti u Gradu i Čistoći. Odnosno, po zakonu nam moraju osigurati sve za potpuno razdvajanje otpada.

To uključuje spremnike za razdvajanje kod kućnih vrata, zelene otoke u krugu 300 metara (500-700 stanovnika, ukupno 360 pozicija – planirano samo 300.000 kuna), reciklažna dvorišta (7), reciklažno dvorište za građevinski materijal (1), sortirnicu i kompostanu gdje će dalje razvrstavati otpad, centre za ponovnu upotrebu otpada (popravak, prodaja …), pretovarnu stanicu, i konačno Lećevicu.

Za sada nemamo ništa. Kotari su krivi, i te tajnice koje zamislite ne znaju gdje su čestice Grada Splita, i građani. svi su krivi, samo nije politika i gradska uprava, oni rade sjajno.

Image may contain: sky, mountain, outdoor and nature

No automatic alt text available.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s