Cesta Visoka – HEP

Cesta Visoka – HEP … OS3 … Kotar Visoka bi konačno mogao dobiti izlaz put istoka. Planiranje i izgradnja cesta u Splitu je problem sličan problematici izrade kvantnog računala, isto je i s transparentnošću u tim procesima. Naravno, nikad nema slike niti projekta kod traženja građevinske dozvole pa eto stavljam što nedostaje. 

Ah da, da nije izgradnje novih zgrada tvrtke Romić d.o.o. nikad ne bi ni bilo te ceste. Ovdje se radi o onom starom principu, vi napravite cestu pa ćemo kompenzirati s komunalnom naknadom. Što nije loše na kraju, svi zadovoljni. Međutim, loše je što Grad tako sve planira. I onda kad izgradnja nekog građevinara zapne, građani ostanu bez ceste. Odnosno, ako nema građevinara, nema ceste. Građani godinama čekaju kanalizaciju i ceste, praktički mole Boga da se pojavi investitor, kao na primjeru Žnjana.

Što se tiče transparentnosti, nekome bi otpala ruka u gradskoj upravi ako stavi sliku uz traženje dozvole, odnosno, otpala bi mu druga ruka da upravni odjel izgradnje ima transparentne tablice u excelu oko svakog projekta.

Šta ću, živim u nekom drugom, virtualnom svijetu, splitska politika mi je strana. Gradonačelnik i dalje nikako da naredi upravnim odjelima red, rad, disciplinu, transparentost …

 

Image may contain: one or more people and outdoor

No automatic alt text available.

Image may contain: text

No automatic alt text available.

 

Image may contain: text

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s