Grafiti

Lipo izgleda … Dva grafita uz edukaciju 14 djece, gostovanje stranih umjetnika, sve u trajanju 10 dana događanja na Turskoj kuli … Savjet mladih je upozorio na proračun od 250.000 kuna za ovaj događaj … Međutim, ovaj novac nije dodijeljen iz budžeta mladih, da je nekome umanjeno već je gradonačelnik htio obnoviti ovaj festival pa je novac predviđen u proračunu za 2018. kao zasebna stavka … troškovnik uključuje honorare, trasnfere, avionske karte …

E sad, u razgovoru s mladima i drugim umjetnicima, oni kažu da bi domaća scena napravila puno, puno više i za manje novca. Gotovo volonterski jer je njima i baza da ostane njihovo djelo na zidu. Drugi organizatori kažu da utroše gomilu svoga vremena za organizaciju, pisanje projekata i održavanje drugih festivala za puno manje novca, a koji gradu donesu puno više.

Svakako bi trebalo nastaviti ovaj festival, ali paziti na budžet, promovirati naše umjetnike, mijenjati organizatora da se svima da prilika … jednako tako treba paziti i na kriterije s drugim događanjima, kako bi se svima, ravnomjerno, trud i dobit za Grad Split ocjenjivali i nagrađivali.

Image may contain: outdoor

Image may contain: 1 person, standing

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s