Kasnimo u obrazovanju, debelo

Naša djeca su političkim prepucavanjem osuđena na stagnaciju u obrazovanju, u odnosu na ostatak svijeta. I lako je za one najinteligentnije i najsposobnije, snaći će se, ali ne u Hrvatskoj. Međutim, svima drugima neće biti lako, a time ni državi. Nova industrijska revolucija je u tijeku, a mi smo još negdje u 90-ima … Spori smo. Spori u svemu. Kako reče ministar uprave, čeka 5G za reforme … Kad mi krenemo u te reforme, već će biti stare.

Lako je našeg župana oduševiti foto-stupom, kad on zna za bolje, to mu je vrhunac. Stara garda političara ili mladih političara s razmišljanjem starih, ne može pokrenuti Hrvatsku. Samo to mogu mladi, moderno obrazovani ljudi, van političkih okvira. Čak mislim to i za tog mladog Luku koji je krenuo krivo sa stupom. I nije bitno koje je stranke. U ovakvom, dosadašnjem okruženju politike, sasvim je svejedno, svi će gurati svoga.

Najtužnije je da time šalju poruku drugima da idu van Hrvatske. Ovdje za njih nema ravnopravne budućnosti. Odnosno, jednima prolaze i bezvezni projekti dok drugima neće ni dobri.

Veliku većinu poslova sutra će raditi aparati, a mi nismo spremni za to. I ne samo to, aparati će učiti sami sebe.

To povlači za sobom da Hrvatska postaje svakim danom sve nekonkurentnija. Možete onda samo zamislit kako je smiješna stranim investitorima izgledala izjava premijera o niskim troškovima radne snage.

Da, točno izjava iz 90-ih, kao i obrazovanje …

https://interestingengineering.com/intelligent-connectivity-how-5g-is-boosting-ai-iot-and-self-driving-cars?fbclid=IwAR2wYYS0FfIhtILeTwwhHHLXUCL0zjy8Op4AymlPEEmhBLzhw4Xn9VpOIwQ

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s