Ogromna šteta Gradu zbog neprovođenja zakona

Je li, i ako je, kolika je šteta nanesena Grad Splitu i hoće li netko odgovarati ako je nanesena?  1. travnja (znakovito) 2014. godine doneseno je rješenje o visini naknade u kojem jasno piše “za vozila koja ulaze u pješačku zonu”, i dnevno iznosi 300 kuna. Ajmo uzet da svaki onaj električni karet ulazi 180 dana (a ulazi više), to bi iznosilo 54.000 kuna godišnje. Znate li koliko kareta tu ima? Koliko bi to novaca bilo Gradu Splitu?

Znate zašto sumnjam da je išta plaćano? Gradonačelnik sada donosi (10. rujna 2018. godine) dopunu “za električna dostavna vozila za prijevoz tereta u pješačkoj zoni po vozilu, godišnje 10.000 kuna”

Naravno, u donošenju cjenika 2014. godine nije se razmišljalo o tolikoj potrebi dostave električnim karetima u PJEŠAČKOJ zoni i ostavljeno je univerzalno “vozila”. Međutim, u stavku “a)” jasno se navode ELEKTRIČNA vozila, ali za opskrbu van pješačke zone.

Pravno gledajući, Gradu je nanesena ogromna šteta jer se da naslutiti da nitko nikad nije brojao broj i ulazak električnih kareta u Gradu.

Da sve bude jasno, u Zakonu je »vozilo« definirano kao: “svako prijevozno sredstvo namijenjeno za kretanje po cesti, osim dječjih prijevoznih sredstava, prijevoznih sredstava na osobni ili motorni pogon za osobe s invaliditetom ili starije osobe, ako se pri tom ne kreću brzinom većom od brzine čovječjeg hoda”

Poslao sam upit Gradu da mi pošalju koliko smo uprihodili naknade godišnje, od 2014. do sada za električna vozila u pješačkoj zoni. Čekam odgovor.

Očito je Gradonačelnik počeo žestoko češljati Zaključke i Rješenja te pronašao ovo za HITAN ispravak.

Za sada, po smjernicama koje su nam usvojene na Gradskom vijeću:

1. Riješen parking kod Jokera
2. Češljanje Zaključaka i Rješenja

PS
Inače, ovih 10.000 kuna godišnje je premalo s obzirom da se ugostiteljima naplati 20-30 kuna dostava (koliko saznajem), a uz ovo je bila i smjernica o potrebi reguliranja prometa ovih ista vozila”

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s