I Bikarac završio natječaj, Lećevica ni počela nije

Nakon što smo saznali da će CGO Biljane (Zadar) graditi Riko iz Slovenije, nakon godinu dana trajanja natječaja CGO Bikarac (Šibenik) će graditi španjolski Elecnor. Iako je njihova ponuda bila tek treća po ekonomičnosti, otpali su nizozemski Lubo systems zbog neozbiljnosti ponude i Tehnix jer njegove reference nisu potvrđene od njegovih naručitelja (toliko o razvikanom Tehnixu).

Tehnix je bio jeftiniji čak 53 milijuna kuna od Elecnora, dok je Elecnor čak 26 milijuna kuna iznad procjenjene vrijednosti natječaja. Tehnix je morao objasniti i svoju izuzetno jeftinu cijenu. Dok je ponuda Elecnora prihvaćena jer su osigurana dodatna sredstva u gospodarskom planu Bikarac d.o.o.-a.

Lećevica još nije dovršila ni prve natječaje dokumentacije i nadzora, još nema potvrde Jaspersa da će se graditi takva kakva se planira … a završetak gradnje je bio planiran 2011. Župan Boban je najavljivao izgradnju 2017. pa 2018. pa 2019. … Trenutno, nema teorije da počne prije 2020. a Karepovac nema toliko prostora …

Kokice, fotelja i gledat i slušat kako nam smrdi opet Karepovac. I to kao iznenađenje narodu. E, tako vam je to kad nestručnjaci godinama vode institucije. Al nećemo izlazit na izbore, politika nas ne zanima. 

No automatic alt text available.


No automatic alt text available.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s