Kad gradsko oko oćoravi …

[ O BOŽE  ] Još jedan primjer genijalnosti djelatnika gradske uprave Znate da sam godinu dana upirao za sustavom kojim će komunala imati aplikaciju u kojoj će sve biti transparentno, sa slikama i mogućnošću da po uzoru na aplikaciju policije i građani mogu poslati prijavu komunalnog nereda. I krenu oni u postupak jednostavne nabavu, raspišu natječaj kojem u naslovu stoji ime aplikacije (GRADSKO OKO) kojeg je napravila Ri-ing net d.o.o. Rijeka    I provedu oni taj natječaj i gle, javi se tvrtka Ri-ing net d.o.o.    I dobije natječaj 14.6.2018. s ponudom 120.000 kuna … Vjerojatno je netko to s vremenom vidio u kakvoj reviziji i natječaj je poništen 10.10.2018. … Tako da se 26.10.2018. raspisuje novi natječaj, sada bez imena GRADSKO OKO već piše “informatički sustav” … i naravno, opet se javi samo Ri-ing net d.o.o. s istom ponudom od 120.000 kuna i dobije. 

Smotanost djelatnika gradske uprave zapanjuje, i to pazite, na ovoj razini koja odlučuje o novcima, i to ljudi s velikim iskustvom, i nije čudno kad građani generaliziraju sve kao uhljube. Nažalost, to govori kako ni najjednostavniji posao nije lako odraditi, i kad su ti namjere najbolje. 

Inače, radujem se aplikaciji, i drago mi je da je time još jedna od onih smjernica sa sjednice o komunalnom (ne)redu riješena:

“Gradsko oko je sustav za kreiranje, zaprimanje, prosljeđivanje i pregled prijava uočenih problema u domeni komunalnog sustava jedinice lokalne samouprave. Osmislila ga je tvrtka RI-ING iz Rijeke. Putem sustava zaprimanja prijava uočenih problema na terenu, poput rupa na kolniku, grafita, problema s rasvjetom ili potrganih klupa, registrirani korisnici mogu putem internetske aplikacije, mobilne Android aplikacije te mobilne internetske aplikacije poslati prijavu o problemima koje su uočili. Nadležni upravni odjel obrađuje zaprimljene prijave i prosljeđuje odgovornima koji ih rješavaju.
Jedinica lokalne samouprave određuje granice, odnosno djelokrug unutar kojih je moguće otkloniti uočene probleme.

Prijaviti problem moguće je samo nakon registracije. Gradsko oko je suvremen i učinkovit način prijave gradskih problema, ali i dobar način suradnje građana s Gradom kako bi zajedno radili na boljitku našega grada. Osim što će se sve rješavati brže i transparentnije, svi će posjetitelji tog servisa imati uvid u prijave, kao i ažurnost njihovog rješavanja. Prijava je vrlo jednostavna, u biti. Može biti opisna ili slikovna, što je vrlo lako napraviti putem današnjih mobilnih telefona.”

 

 

Image may contain: text

 

Image may contain: text

 

Image may contain: text

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s