Mala škola proračuna Grada Splita 2019. godine – uvod

Daklem, sad kako sam van politike gušt mi je neovisno pročačkat po proračunu pa sam pripremio cijelu analizu sa svim projektima plusevima i minusima. Proračun je prilično kompliciran i opširan dokument, ali tu su svi vaši novci pa vi vidite zanima li vas to. 

Proračun skače s 979 milijuna na 1,101 milijardu kuna, ali je ovaj put napravljen realnije nego onaj za 2018. koji je neslavno završio u rebalansu. To vam je kad na vlast dođete nepripremljeni i populistički. U ovom proračunu za 2019. vidjet ćete kako vlast pazi na svoju promidžbu, s dosta zanimljivih projekata, ali i opet podvučenih s dosta populizma.

Nažalost, tek im je sjelo koliko je u stvari potrebno struke za odraditi posao. Ovako 441 čovjek u Banovini sjedi, a vrlo mali broj stručnjaka odrađuje posao i sve se slama preko njihovih leđa. U 11 nastavaka donosim 11 odjela sa svim projektima, odnosno razlikama u iznosima u odnosu na prošlu godinu. 

Dobitnik i gubitnika u odjelima baš i nema jer je dosta tu bilo preslagivanja, a i sam proračun je uvijek lista želja, koliko god to otrcano zvučalo. Najbolje smo vidjeli u prošlome koliko smo se razvili od obećanja.  

 

No automatic alt text available.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s