GUP – Gradski projekt 2 (Istočna obala)

Drugi Gradski projekt je onaj istočne obale, od tržnice preko kolodvora do krajnjeg juga gradske luke. I sam Andro kaže da je ovo prevelik i prezahtjevan projekt te ga Grad Split nije spreman riješiti u ovom mandatu. Baldasar je u izmjene i dopune predložio uvrštavanje B zone zaštite u tekst GUP-a, kao i pomorski promet. Obuhvat je smanjen sa 17,5 ha na 11 ha. Stoga se ističu 2 projekta koja bi se mogla izdvojiti u novi prijedlozima, zgrada Dalmacijavina i bivši istražni zatvor.

Za zgradu Dalmacijavina u novom prijedlogu GUP-a tražiti iznimka renoviranja i prenamjene prije provođenja projekta istočne obale. Izmjestila bi se carinarnica, izgradio bi se parking za 500 vozila, prenamjenila bi se za razvoj kruzerskog turizma.

Uz zgradu Dalmacijavina kroz PPUGS se omogućava rekonstrukcija i prenamjena građevine MUP-a na Katalinića brigu (bivši istražni zatvor) u hotel uz zadržavanje postojećeg nadzemnog volumena bez povećanja visine, a što će se isto tako detaljnije odrediti GUP-om Splita.

http://www.mppi.hr/default.aspx?id=34048

Marušić, Kuzmanić i Vulić zahtjevaju (227-2010) razmatranje publicirane ideje podmorskog spajanja Katalinića briga i Sustipana.

Nemico (Mikulandra) se u svom zahtjevu 521-2016 poziva na projekt Ante Kuzmanića (tunel ispod Bačvica) vezano uz promet na istočnoj obali. Odbijeno.

Vinko i Ines Zaninović (z503-2014) traže izmjenu uvjeta za korištenje i rekonstrukciju na česticama 3276/1 i 3276/2 na Katalinića brigu. Odobreno isključivo uz konzervatorske smjernice.

 

No automatic alt text available.
trenutni gup

 

 

Image may contain: text
Izmjene i dopune Baldasara (crveno)

 

 

Image may contain: outdoor and water
nagrađeni rad

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s