Zaključak o određivanju povlaštene naknade za rezervirana parkirna mjesta

Nažalost, ništa se ne mijenja, hotelima u I zoni povlaštena naknada za parking mjesto ostaje 800 kuna mjesečno, u II zoni je 400 kuna mjesečno. Kolika je to povlastica ako je recimo mjesto na parkingu 7 kn po satu? Na 24 sata cijena je 168 kuna, na 30 dana iznos je 5040 kuna. I imate sigurno mjesto svih 30 dana 24 sata, što se recimo može isto računati 5000 kuna. Popust 92% na 10.000 kuna je 800 kuna. Cijene soba po danu recimo da su od 750 do 1500 kuna. U 30 dana 22.500 do 45.000 kuna. Jedan dan, jedna soba ili pola dana je cijena koštanja tog parking mjesta.

Međutim, što je s kriterijima. Zašto iznajmljivač apartmana ne bi isto imao rezervirano mjesto. Zašto je njegov gost manje vrijedan? Zašto ne bi postojala licitacija za parking mjesta?

I onda ono najbitnije. Što je s građanima koji tu žive?

Hoteli moraju raditi. Apartmani moraju raditi. Nitko to ne spori. Međutim, mora se naći i prava strategija za to naplatiti. Ne može građanin plaćati po suho zlato, a onaj koji i zarađuje na tom parking mjestu plaća crkavicu po zaradi.

Druga stvar je prometna strategija. Imali smo je, plaćena 9 milijuna kuna 2011. godine nikad nije ugledala svjetlo dana, a sada je za istu kasno … zabrana prometa u centru, češći polasci autobusa i ostale mjere su čudan pojam za naše planere, da ne govorim o bilo kakvim većim izmjenama u prometu. Ovo ljeto kad novim zakonom nagrne Uber i ekipa imat ćemo totalni kolaps u širem centru grada, i svi će se iznenaditi … pa kako … pa lipo …

Image may contain: text

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s